Čo si varili prostitútky

SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA

Legenda (jedna z mnohých) hovorí, že talianske jedlo, ktoré ste mali u nás v pondelok možnosť ochutnať, pochádza z Neapolu. Z názvu, ktorý vo voľnom preklade znamená „špagety na štýl prostitútky“, môžete šípiť, že bolo obľúbené hlavne v „domoch lásky“ 🙂 Bolo vraj totiž také rýchle a jednoduché, že si ho príslušníčky najstaršieho remesla stihli pripraviť medzi jednotlivými… schôdzkami; a zároveň také voňavé, že svojou lahodnou vôňou lákalo klientelu rovno z ulice.

 

Na internete nájdete určite desiatky rôznych receptov, no ak ste nestihli ochutnať tie naše prostituidné špagety, skúste si ich pripraviť doma podľa toho nášho:

  • Na 4 porcie budeme potrebovať:
  • 1 baklažán
  • 1 papriku
  • 40 g čierne olivy
  • 30g kapary
  • 200ml pretlak
  • 100g syr
  • Balík špagety
  • soľ, peper, citrón
  1. Baklažán nakrájame na plátky a nasolíme, aby sa “spotil” – je to veľmi dôležité, pretože takto príde o svoju horkú chuť
  2. Kým sa baklažán potí, opražíme si na panvici tofu (podľa chuti, napr. biele)
  3. Uvaríme si cestoviny (pro tip: dávame do vriacej vody, ktorá je osolená tak, aby pripomínala tú morskú, nepridávame olej do vody, ale priamo na cestoviny po uvarení a scedení)
  4. Pridáme na kúsky pokrájanú papriku a baklažán a chvíľu podusíme
  5. Pridáme olivy, kapary (ak používate tie v náleve, predtým ich premyte, aby neboli výrazne slané) a paradajkový pretlak, dochutíme soľou, čiernym korením a citrónom
  6. Na tanieri posypeme syrom (vašim obľúbeným) a ozdobíme bazalkou
  7. A teraz už len čakáme, koho táto vôňa z ulice priláka! 🙂

Dobrú chuť!

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *